Voetbal4u.com

Eredivisie ‘AZ-speler heeft het allemaal en is rijp voor de overstap naar Ajax’

Als het aan Wim Kieft zou liggen dan moet Ajax deze zomer Calvin Stengs naar Amsterdam halen. Hij vindt hem rijp genoeg om de overstap te maken. Dit schrijft hij in zijn column in de Telegraaf.

“Stengs heeft het allemaal en is rijp voor een overstap van AZ naar Ajax, maar wat heeft Ihattaren in Amsterdam te zoeken?”, vraagt hij zich ook af. “In potentie heeft hij de kwaliteiten, maar hij is jong, een kind van PSV en in Eindhoven gaan ze ongetwijfeld werk maken om niet nog een seizoen als dit mee te maken. Daar kan Ihattaren van profiteren.” Stengs’ ploeggenoot Myron Boadu wordt eveneens genoemd als mogelijke aanwinst voor Ajax, maar Kieft vraagt zich af of de jonge spits wel uit het juiste hout gesneden is. “Boadu als nieuwe spits van Ajax is geen zekerheid voor me, hoewel hij altijd in beweging is en veel in het strafschopgebied komt en bij AZ vaak op de goede plaats staat”, gaat hij verder.

Kieft beaamt dat er aankomende zomer werk aan de winkel is voor directeur voetbalzaken Marc Overmars, aangezien Sergiño Dest, Donny van de Beek, André Onana, Nicolás Tagliafico en zelfs trainer Erik ten Hag zouden kunnen vertrekken. Vooral op het middenveld voorziet hij problemen, daar Carel Eiting en Ryan Gravenberch hem nog niet weten te overtuigen: “Daar doemt een serieus probleem op, ook met de wetenschap dat Ajax voor die linie slecht heeft ingekocht afgelopen zomer. Ziyech keert Ajax juist op tijd de rug toe.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.