Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ron Jans in grote problemen na ‘racistisch’ incident’

Ron Jans heeft zichzelf in de grote problemen gewerkt in Amerika. De trainer van FC Cincinnati krijgt namelijk een onderzoek aan zijn broek vanwege een racistisch incident.

Hij zou racistisch taalgebruik hebben gebezigd in de kleedkamer van de Amerikaanse ploeg, melden diverse Amerikaanse media. De Nederlander zou het beladen Amerikaanse ‘N-woord’ hebben gebruikt, waardoor de MLS en de MLSPA (de spelersvakbond in Amerika) een onderzoek zijn gestart tegen de 61-jarige oefenmeester. Dit onderzoek heeft Jans doen besluiten tijdelijk een stapje terug te doen van zijn werkzaamheden, en dus terug te treden als coach van Cincinnati.

De oud-trainer van onder andere FC Groningen zou zich van geen kwaad bewust zijn en heeft volgens cincinnati.com bij de directeur van de club, Jeff Berding, aangegeven dat hij slechts meezong met een liedje dat afgespeeld werd in de kleedkamer van zijn team. Het is nu de vraag wat hiervan waar is, en dus is het afwachten wat het onderzoek uitwijst. Tot die tijd legt Jans zijn werkzaamheden als trainer dus neer.



Laat een reactie achter

Your email address will not be published.