Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Supertalent Antony naar Ajax dankzij opvallende actie van Marc Overmars’

Als het Braziliaanse toptalent Antony de medische keuring doorkomt bij Ajax dan speelt hij na de zomer in Amsterdam. Er wordt een recordbedrag voor hem neergeteld. Ajax wilde hem zo graag hebben dat ze zijn overgegaan tot een opvallende actie.

De Telegraaf schrijft op maandagochtend: “De fikse hoeveelheid geld in de Ajax-kas heeft Marc Overmars in staat gesteld het leger andere clubs dat Antony Matheus dos Santos (19) wilde inlijven af te troeven. Ajax maakt volgens bronnen binnen de club in één keer een bedrag van circa 15 miljoen euro over naar São Paulo, dat in acute geldnood verkeert en zelfs de salarissen niet meer zou kunnen betalen.”

In de voetbalwereld worden transfersommen in de regel in termijnen betaald, maar nu dus niet: “Daarnaast zouden de Brazilianen een bedrag van maximaal 6 tot 7 miljoen euro ontvangen aan bonussen, die zijn gelinkt aan plaatsing door Ajax voor de Champions League en door de nieuwe financiële baas Susan Lenderink eventueel dus met plezier zullen worden uitgekeerd.”

De krant sluit af: “Een derde element in de totaalsom, die tot ruim 28 miljoen kan oplopen, is een bedrag van meer dan 6 miljoen euro. Dat wordt betaald om de laatste twintig procent van de rechten van David Neres, die in handen van São Paulo waren gebleven, te bemachtigen. Geen slechte deal van Overmars als je bedenkt dat er een jaar geleden al vijftig miljoen euro op de Braziliaanse dribbelaar werd geboden vanuit China. Overigens is de kans groot dat het afkopen van de Neres-rechten zal worden losgekoppeld van de Antony-deal en die miljoenen dus zullen worden ‘weggelaten’ als de transfer van Antony officieel wordt gecommuniceerd.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.