Voetbal4u.com

Engeland Engelse media lyrisch: ‘Steven Bergwijn is the real deal!’

Het Tottenham Hotspur van Steven Bergwijn wist vandaag met 2-3 te winnen van Aston Villa. Dit kwam mede door Steven Bergwijn die in de eerste helft een penalty wist te versieren voor zijn club. De Engelse media is dan ook zeer te spreken over zijn begin bij de Spurs.

De pijlsnelle Bergwijn werd in het vijandelijke strafschopgebied onderuitgehaald door Björn Engels, waarna de bal op aanraden van de VAR op de stip werd gelegd door scheidsrechter Martin Atkinson. Heung-Min Son ontfermde zich over de strafschop. Zijn inzet werd aanvankelijk gekeerd, maar in de rebound zorgde de aanvaller alsnog voor de 1-1. Diep in de blessuretijd van de tweede helft bepaalde Son de eindstand op 2-3, toen hij de bal oppikte na mistasten van Engels en zijn sprint met goed gevolg afrondde. Volgens The Sun waren Bergwijn en Son gezamenlijk de beste spelers op het veld: ze krijgen allebei een acht. “Zijn eerste 35 minuten gingen geruisloos voorbij, maar aan het eind van de eerste helft kwam hij tot leven”, schrijft de boulevardkrant over Bergwijn.

“Met zijn snelheid en zijn sprints richting de verdediging zorgde hij voor serieuze problemen bij Aston Villa. Afgaande op zijn prestaties tot dusver, kan Bergwijn een enorm indrukwekkende aankoop blijken te zijn”, concludeert The Sun. Wie er minder genadig van afkomt in de populairste krant van Engeland, is Toby Alderweireld. De verdediger maakte vroeg in de wedstrijd een eigen doelpunt, na een ‘verschrikkelijk staaltje verdedigingswerk’. Alderweireld taxeerde een voorzet van Anwar El Ghazi op verkeerde wijze werkte de bal achter Hugo Lloris. Hij herstelde zijn fout door zelf voor de gelijkmaker te zorgen, maar werd vervolgens ‘geklopt bij het kopduel voor de gelijkmaker van Aston Villa’: na een corner van Jack Grealish kwam Engels hoger dan Alderweireld, die onder de bal doorging en zijn opponent raak zag koppen.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.