Voetbal4u.com

‘Ajax helemaal niet serieus genomen door de UEFA’

Monument Valley VOETBALWEDDEN! STORT €10 EN KRIJG ER €50 BIJ! WAT EEN KANS!

Ajax wil dit seizoen een gooi doen naar de eindzege in de Europa League. Maar de indruk is dat de UEFA hier weinig vertrouwen in heeft. Dit weet het medium Voetbal International te melden.

Het medium schrijft: “Ajax en AZ zouden in feite beter hun beste spelers kunnen sparen in de EL zodat zij vol gas kunnen geven in de Eredivisie, om zo de kansen op CL-deelname te maximaliseren. Meedoen aan de CL is economisch gezien relevanter dan de EL winnen. Stel dat Ajax meedoet in de CL en daar alle wedstrijden verliest. Dan levert dat circa veertig miljoen euro op.”

Een welhaast vlekkeloze Europa League, inclusief groepsfase, levert maar 25 miljoen euro. VI concludeert dat de UEFA de kleinere clubs niet serieus lijkt te nemen. De Europese topclubs zijn jaarlijks vrijwel zeker van deelname. “Zij hebben min of meer gegarandeerde inkomsten uit de CL en kunnen op basis daarvan ook hogere spelerscontracten afsluiten. Voor de topclubs uit de subtoplanden, zoals Ajax en PSV, geldt dat niet. Voor die clubs is CL-deelname altijd onzeker.”

Na de Champions League-prestaties van Ajax gaf de UEFA aan dat er een oplossing moest komen. Dat blijkt een wassen neus. “Wil Ceferin Ajax beschermen, zoals hij beweert, dan kan hij de subtoplanden ook gewoon meer plaatsen geven. Maar uiteraard is dat net niet de bedoeling. Sterker nog: hij schetste in samenspraak met de superclubs al een gesloten Champions League waar nieuwe landskampioenen zich bijna niet meer in zouden kunnen vechten. Pas toen de plannen uitlekten en het UEFA-hoofdkantoor werd getroffen door een orkaan van kritiek, zette hij dat voornemen in de ijskast.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *