Voetbal4u.com

‘Dit is de reden waarom Daley Blind niet speelde onder José Mourinho’

Ajax wist vanmiddag niet te winnen van Heracles Almelo. De Amsterdammers verloren met 1-0 door een goal van Cyriel Dessers. Analist Kenneth Perez is kritisch op het defensief handelen van Daley Blind.

Na een lange bal van doelman Janis Blaswich, dertien minuten voor tijd, schatte Dessers de situatie beter in dan Blind. Hij gaf zijn opponent het nakijken met een licht duwtje en stond vervolgens helemaal alleen voor André Onana. Dessers bedacht zich geen moment en volleerde prachtig raak in de rechterkruising. Perez spreekt in de studio van FOX Sports van een ‘goede spitsengoal, precies tegen de juiste verdediger’. Hij bedoelt daarmee dat Dessers gebruikmaakte van de zwakte van Blind.

“Het is precies wat Daley Blind niet kan, en waarschijnlijk de reden waarom hij onder José Mourinho niet mocht spelen bij Manchester United. Hij kan heel veel andere dingen, maar bij een duel met een fysiek sterke speler is de kans groter dat hij het duel verliest dan wint”, stelt de analist. Ronald de Boer neemt het op voor Blind. “Een sprintduel met Dessers verliest hij, maar hij heeft zoveel andere kwaliteiten. Dit overkomt hem. En ik moet zeggen dat Dessers de bal onberispelijk binnenschoot.”

Dessers zelf mag zich na zijn doelpunt topscorer van de Eredivisie noemen. De Belg staat op vijftien doelpunten, een meer dan achtervolgers Bryan Linssen (Vitesse) en Steven Berghuis (Feyenoord). “Ik zette hem goed weg”, doelt hij op Blind. “Toen dacht ik: waarom niet? Ik pakte de bal goed op de slof en hij vloog fantastisch binnen.” Dessers vindt dat Heracles over het geheel een goede wedstrijd speelde. “We waren niet fantastisch, maar Ajax ook niet. Ik denk dat dat onze verdienste was. We hebben de kansen gehad en het is fantastisch dat we toch nog een goal hebben kunnen maken.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *