Voetbal4u.com

Eredivisie Feyenoord onder trainer Dick Advocaat nummer één van Eredivisie

De zegereeks onder de nieuwe trainer Dick Advocaat lijkt bij Feyenoord geen grenzen te hebben. Ze doen het de laatste maanden geweldig en wisten gisteren weer te winnen. Nu in de eigen Kuip met 2-1 van Fortuna Sittard.

Voetbal International meldt dat de traditionele topclub bezig is aan zijn beste reeks sinds het seizoen 2002-2003: “Sinds de Europa League-nederlaag bij FC Porto (3-2) op 12 december boekte Feyenoord louter zeges: tien stuks. Zeven keer triomfeerde de equipe van Dick Advocaat in de Eredivisie en drie keer was er succes in het KNVB-bekertoernooi. We moeten dus zeventien jaar terug voor een nog betere serie. In het voorjaar van 2003 zette Feyenoord vijftien achtereenvolgende officiële duels in winst om. Destijds kwam er met een 1-1 gelijkspel tegen Willem II een einde aan de zegereeks.”

Het blad vervolgt: “Sinds de aanstelling van Advocaat eind oktober veroverde Feyenoord liefst 32 van de maximale 36 punten in de Eredivisie, het gevolg van tien overwinningen en twee remises. In die periode kwam geen enkele andere club tot meer dan 24 punten, het totaal van Ajax en AZ.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.