Voetbal4u.com

Spanje Frenkie: ‘Die positie bestaat niet bij Barça, mensen begrijpen het niet’

Frenkie de Jong heeft zich in zijn eerste seizoen bij Barcelona direct moeiteloos weten aan te passen. Hij denkt ook dat het komt vanwege de vergelijkingen tussen zowel Ajax als zijn nieuwe werkgever.

“Natuurlijk, Barcelona is beter en er zijn hier wel wat spelers die individueel beter zijn. Maar met Ajax hebben we vorig seizoen ook een heel hoog niveau gehaald. Daarom is de overgang niet supergroot”, zegt De Jong tegen de NOS.

Wel krijgt de Oranje-international vragen over zijn positie bij de Catalaanse grootmacht. “Bij het Nederlands elftal en vorig seizoen bij Ajax speelden we met twee controlerende middenvelders en één diepe nummer tien. Bij Barcelona spelen we vaak met één controlerende middenvelder. Dus die positie bestaat helemaal niet bij Barcelona. Ik denk dat mensen het vaak ook niet begrijpen.”

“Mensen zeggen: je speelt niet op je positie”, vervolgt De Jong. “Maar ik speel gewoon op het middenveld, en natuurlijk, soms wat dieper. Maar ik moet me daar gewoon aanpassen. Ik zie het echt niet als een probleem. Ik speel bijna alle wedstrijden. Het is ook alleen maar goed voor me. Je moet zorgen als je een goede speler bent dat je op meerdere posities uit de voeten kan.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.