Voetbal4u.com

Eredivisie Ajax onder vuur: ‘Hem in de basis zetten is een kwestie van armoede’

Ajax verloor gisteren met 1-0 van Heracles Almelo. Eerder die week werd er al kansloos verloren in de Europa League van Getafe. In het duel van gisteren begin trainer Erik ten Hag met Klaas-Jan Huntelaar in de punt van de aanval. Iedereen heeft op dit moment wel een mening over de gang van zaken bij de club. Kijk hieronder naar een overzicht.

Het dagblad de Volkskrant schrijft bijvoorbeeld: “De rivalen voelen en ruiken de kwetsbaarheid. De Amsterdamse ongenaakbaarheid is volledig verdwenen.” De krant maakt gehakt van Ryan Babel en Dusan Tadic, die vooroplopen in de malaise, en voegt daaraan toe: “Klaas-Jan Huntelaar weet zijn glorietijd als spits achter zich. Hij maakt nog weleens een doelpunt, maar hem in de basis zetten is een kwestie van armoede.”

Ook Perr Schuurs ligt onder vuur: “Schuurs is een mooie speler, maar de manier waarop hij zich laat wegzetten of inschattingsfouten maakt, is soms bizar. (…) De onzekerheid van Perr Schuurs is schrijnend, al was diens solo prachtig. Schuurs stak het halve veld over, had een schot in gedachten dat hij vroeger in de eerste divisie geregeld liet zien. De bal ging naast.”

Hakim Ziyech kon niet meedoen tegen de Heraclieden, maar dat is volgens Het Parool geen excuus: “Ook David Neres en Quincy Promes worden al een tijdje node gemist. Vleugelaanvaller Ryan Babel heeft dat duo nog niet kunnen doen vergeten. Tel daarbij op dat Tadic en Van de Beek ook niet de scherpte hebben van vóór de winterstop en het is duidelijk dat Ajax offensief een flinke jas heeft uitgedaan.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.