Voetbal4u.com

Italië Alerte Matthijs de Ligt: ‘Wat dat betreft zijn ze te vergelijken met Ajax’

Matthijs de Ligt speelt met Juventus in de achtste finales van de Champions League tegen Olympique Lyon. De mandekker is op zijn hoede voor de tegenstander die volgens hem wel iets weg heeft van zijn oude club Ajax. Hij is naar eigen zeggen goed op de hoogte van de komende tegenstander.

“Twee van mijn ploeggenoten van het Nederlands elftal spelen daar, Kenny Tete en Memphis Depay. Daarnaast speelde ik met Ajax tegen Lyon, dus ik ken het stadion en de club”, zegt hij op de website van de UEFA.

De Ligt slaat Lyon hoog aan, ook nu Memphis ontbreekt door een blessure. “Het is een sterke ploeg, met veel jonge spelers. Wat dat betreft zijn ze te vergelijken met Ajax: ze kunnen altijd rekenen op jonge talenten die zich willen doorontwikkelen”, stelt de Nederlander. “Memphis is een fantastische speler, hij is zeer moeilijk te bespelen. Maar Lyon is ook zonder hem gewoon een goede ploeg, en daar moeten we op voorbereid zijn.”

Ook het verleden van de mandekker komt aan bod. “Tot mijn vijftiende was ik een spelmaker. Ik stond altijd op het middenveld, scoorde zo nu en dan, of gaf een assist”, vertelt De Ligt. “Maar toen vertelden ze mij dat het voor mijn carrière beter zou zijn als ik verdediger zou worden. In het begin dacht ik: ik speel niet graag als verdediger. Maar nu realiseer ik me dat mijn tijd als middenvelder me heel erg heeft geholpen. Ik ben niet bang voor één-tegen-één-situaties, dat is iets wat ik bij Ajax heb geleerd”, besluit De Ligt.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.