Voetbal4u.com

Eredivisie ‘PSV mag weer denken aan het kampioenschap, Ajax gaat het nog zwaar krijgen’

PSV wist haar laatste drie competitiewedstrijden te winnen terwijl Ajax er maar weinig van bakt. De Amsterdammers staan nog een heel wat punten voor maar het is de vraag wanneer de slechte reeks van de Amsterdammers gaat stoppen. PSV-iconen Willy en René van de Kerkhof hebben stiekem weer een beetje hoop op het kampioenschap.

In gesprek met Omroep Brabant noemt René het optreden van PSV tegen Vitesse (1-2 winst) ‘matig’. “Maar goed, PSV zet die 1-0 achterstand toch om in een 2-1 overwinning. Als je dan de andere uitslagen ziet, dat Ajax weer verliest… De wedstrijd van aanstaande zondag tegen Feyenoord wordt nu in een keer belangrijk. Als je die wint, mag je misschien weer – hoop ik – een beetje denken aan het kampioenschap. Ajax gaat het nog heel zwaar krijgen.”

Over de Amsterdammers zegt Willy: “Net als bij PSV eind vorig jaar ontbreken essentiële spelers, zoals Hakim Ziyech en Quincy Promes. ‘Wij’ hadden maanden geleden hetzelfde met Donyell Malen en Steven Bergwijn. Dan zie je dat zo’n elftal heel anders gaat voetballen en niet meer zo sterk is. Frappant dat Ajax nu hetzelfde gebeurt als PSV. Er liggen nu, zoals René zegt, mogelijkheden om dichter bij de top te komen. Zeker de tweede plaats – die recht geeft op het spelen in de voorronde van de lucratieve Champions League – is duidelijk weer in zicht.”

Volgens René is Ajax echt uit vorm. “Als je ze donderdag zag voetballen tegen Getafe in de Europa League… die ploeg was een schim van het team dat we tijdens de eerste seizoenshelft zagen. Andere ploegen komen nu terug in de titelrace en ik denk dat het nog een heel interessante competitie gaat worden. Vooral in maart, want dan staan heel veel cruciale wedstrijden op het programma. Vooral voor Ajax. Dat moet dan het opnemen tegen Feyenoord en AZ en hen wacht Utrecht uit en Heerenveen uit. Ajax krijgt het even flink voor de kiezen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.