Voetbal4u.com

Eredivisie Ajax wacht mogelijk een zware straf van de UEFA

De UEFA gaat onderzoek doen naar de incidenten die er waren tijdens Getafe – Ajax. Dit schrijft de club vandaag op haar digitale huis. De kans is dus aanwezig dat er een zware sanctie gaat volgen.

De supporters van Ajax gooiden namelijk vele aanstekers en andere voorwerpen naar de spelers van Getafe. Bovendien constateerde de club dat er na afloop diverse kapotte stoelen in het uitvak rondslingerden. Voor de UEFA aanleiding om een onderzoek te starten.

“Ajax heeft 6 dagen om te reageren op de aantijgingen, waarna het disciplinaire orgaan van de UEFA op 26 maart zal beslissen over een eventuele sanctie”, schrijft Ajax. Het zal de Amsterdammers niet goed uitkomen, want ook in de uitwedstrijd tegen Valencia werd de club al gestraft. Er staat daarnaast nog een voorwaardelijke straf van één uitwedstrijd zonder publiek open.

De ploeg van trainer Erik ten Hag speelt aankomende donderdagavond de return tegen Getafe. De Amsterdammers moeten in een uitverkochte Johan Cruijff Arena een 2-0 nederlaag wegpoetsen.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.