Voetbal4u.com

Europa League Getafe – Ajax: ‘Het wordt lastig, maar Ajax gaat na verlenging door’

Donderdag staat de returnwedstrijd op het programma tussen Getafe en Ajax. De Amsterdammers moeten aan de bak omdat ze een 2-0 achterstand moeten gaan goedmaken. Voormalig Ajax-speler Sonny Silooy vind dat Carel Eiting in de duel een kans moet gaan krijgen op het middenveld.

“Iemand die het spel naar zich toetrekt, die iemand voor de keeper zet. Maar laat hem wel spelen als een soort quarterback in het American Football. Dus dat anderen hem beschermen en meters voor hem maken. Dat kan met Gravenberch. Die moet je dan wel die taak geven: jij speelt volledig in dienst van Eiting. Punt”,aldus Sonny Silooy in het Algemeen Dagblad.

Vanwege de schorsing van Nicolás Tagliafico ziet Silooy Lisandro Martínez naar de linksbackpositie verhuizen, waardoor er een plek vrij komt op het middenveld. Ook centraal achterin moet Erik ten Hag een belangrijke keuze maken tussen Perr Schuurs en Edson Álvarez. “Ik zou voor Schuurs gaan. Ze zijn beiden niet comfortabel op dit moment, maar de snelheid van Schuurs heb je nodig om de counters te pareren”, zo stelt Silooy.

“Ajax zal moeten aanvallen en dan ontstaan er ruimtes voor Getafe. Het wordt een enorme opgave, maar ik denk dat Ajax na verlenging doorgaat”, aldus Silooy met zijn voorspelling.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.