Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ajax kan Getafe vanavond veel pijn gaan doen’

Afgelopen weekend ging Sevilla op bezoek bij Getafe en wist daar prompt met 0-3 te winnen. Bij Sevilla staat oud-Ajacied Nemanja Gudelj onder contract. Hij weet hoe de stugge Spaanse ploeg te verslaan is.

Gudelj beaamt dat Getafe een lastig te bespelen team is, dat echter met de eigen wapens bestreden kan worden. “Waar ze moeite mee hebben, en dat is gebleken, is wanneer ze tegenover een team staan dat min of meer dezelfde speelstijl toepast. Dus een team dat speelt met veel strijd, een team dat aandacht besteedt aan de tweede bal en altijd aan de restverdediging denkt”, aldus de 25-voudig international van Servië.

De ex-Ajacied – tussen 2015 en 2017 onder contract in Amsterdam – dicht Ajax dan ook een goede kans toe om zijn 2-0 achterstand ongedaan te maken. “Wanneer je zelf compact staat en geen ruimte geeft aan die lopers (die opkomen vanaf het middenveld, red.), heb je zeventig procent van hun aanvallende kwaliteiten weggehaald”, denkt Gudelj. “Met de kwaliteiten die Ajax heeft, kunnen ze Getafe veel pijn doen. Voetballend, maar ook zelfs in de counters.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.