Voetbal4u.com

Eredivisie Trainer Dick Advocaat: ‘Feyenoord kan gat met Ajax dichten’

Feyenoord is onder trainer Dick Advocaat bezig aan een ongekende inhaalslag. De achterstand op koploper Ajax bedraagt op het moment nog zeven punten. Trainer Dick Advocaat vindt echter dat de Rotterdammers alles in het werk moeten stellen om de aartsrivaal bij te halen.

In een interview met het Algemeen Dagblad zegt hij allereerst: “Dat Ajax al zo vroeg weg was in het seizoen, mag nooit meer gebeuren. Feyenoord moet elk jaar meedoen om het kampioenschap.” Maar… hoe dan? “Daar moet zo’n grote club gewoon maar voor zorgen. De aansluiting moet worden gevonden. Dat kan door goede spelers te halen. Ajax heeft meer mogelijkheden, dat is duidelijk.”

Advocaat  vervolgt: “Maar die club gaat weer spelers kwijtraken en je weet nooit of het niveau dan weer zo hoog is als van hun voorgangers. Met een goed aankoopbeleid kun je als club het gat met Ajax in elk geval kleiner maken.” Feyenoord heeft het dan over ‘waarde creëren op het veld’: “Ik denk niet dat je spelers aantrekt puur om geld te verdienen. Je wilt dat spelers van waarde worden voor de club. En als het moment daar is, is een transfer een optie. Maar spelers haal je allereerst om successen te boeken op het veld. En misschien later nog eens op financieel gebied.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.