Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ernst Faber zou kunnen gokken op het eergevoel van Ritsu Doan’

PSV moet aanstaande zondag tegen FC Groningen aantreden zonder Cody Gakpo. Hij kreeg een gele kaart na het vieren van een doelpunt tegen Feyenoord afgelopen zondag. Als vervanger wordt er gedacht aan de Portugees Bruma maar ook het jonge talent Noni Madueke is een optie.

Het Eindhovens Dagblad schrijft: “De PSV-coach (Ernest Faber, red.) vindt het belangrijk dat de 17-jarige aanvaller elk weekend wedstrijdminuten maakt. Een belangrijke indicatie voor zijn positie op zondag is of hij overmorgen aan de aftrap staat bij Telstar-Jong PSV. Madueke heeft nog maar 38 minuten eredivisie in de benen en ontbrak de afgelopen drie weken op het appel bij PSV 1.”

Ook Ritsu Doan is natuurlijk een optie. “Met Doan aan de rechterkant en een verhuizing van Mo Ihattaren naar de linkerkant zou Faber kunnen gokken op het eergevoel van de Japanner, die voor dit seizoen vanuit FC Groningen overkwam naar PSV. In het noorden maakte de creatieve Aziaat grote vorderingen en verdiende hij een transfer naar Eindhoven, maar vooralsnog is 2020 niet zijn jaar.”

“Onder Mark van Bommel was Doan regelmatig vaste waarde, maar sinds de kerst maakte het 21-jarige talent niet meer dan 25 eredivisieminuten en net zoveel minuten in het bekertoernooi vol. Een fikse tegenvaller voor de 19-voudig international, die de frisheid soms wat kwijt leek, maar wel professioneel omgaat met de situatie”, aldus het ED.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.