Voetbal4u.com

Eredivisie Ajax getroffen door Coronavirus: ‘Twee leden niet op de bank tegen Heerenveen’

De technische staf van Ajax is getroffen door het Coronavirus. Assistent-trainer Christian Poulsen zal daarom net als twee andere stafleden niet afreizen dit weekeinde naar Heerenveen. Volgens de Telegraaf moeten ze tot 13 maar thuisblijven.

Ajax besloot die preventieve maatregel te nemen, nadat Poulsen vrijdag op een verjaardagsdiner was en één van de andere aanwezigen vijf dagen later positief testte op het coronavirus. Ook inspanningsfysioloog Alessandro Schoenmaker en één van de fysiotherapeuten zijn uit voorzorg in quarantaine geplaatst, omdat zij bij de verjaardag aanwezig waren.

“Het klopt dat er drie medewerkers preventief thuis zitten”, zegt woordvoerder Miel Brinkhuis tegen de ochtendkrant. Hij benadrukt dat het een voorzorgsmaatregel betreft. “Het drietal heeft geen klachten. En als dat tot en met donderdag zo blijft, kunnen de medewerkers hun werk op de club weer hervatten.” De taken van Schoenmaker worden waargenomen door zijn voorganger Björn Rekelhof. Of Ten Hag ervoor kiest om bijvoorbeeld Jong Ajax-trainer Mitchell van der Gaag of Ajax O19-trainer John Heitinga mee te nemen naar Friesland, is nog onduidelijk.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.