Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Hakim Ziyech is eigenlijk al vertrokken bij Ajax’

Nadat bekend was geworden dat Hakim Ziyech volgende zomer voor Chelsea speelt is het bergafwaarts gegaan met zijn prestaties bij Ajax. Dat zien ook de analisten Henk Spaan en Hedwiges Maduro.

Spaan uit stevige kritiek op de huidige vorm van Ziyech. “Ziyech heeft getekend bij Chelsea. Hij is eigenlijk al weg”, vertelt de columnist in gesprek met de NOS. “Dat werkt door in de psyche. Het leek er woensdag tegen Utrecht op dat hij de motivatie niet heeft.” Maduro beaamt dat, maar nuanceert wel. “Altijd wanneer er bij Ajax transfers of geruchten zijn, is het even wat minder. Noem mij eens een Europese topclub waar nu al een speler is verkocht voor komend seizoen. Dat doet iets met het groepsproces.”

Ondanks de zware dip van Ajax worden de Amsterdammers ‘gewoon’ kampioen, denkt Spaan. “Om de een of andere reden komt het er nu niet uit. Maar als ze tegen Heerenveen binnen tien minuten een doelpunt maken, kan het weer gaan lopen. Dat soort kleine dingen kunnen het verschil maken.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.