Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ajax moet een ultieme poging wagen voor deze Eredivisie-speler’

Volgens voetbaltrainer Henk ten Cate moet Ajax een ultieme poging gaan wagen om Calvin Stengs deze zomer los te weken van AZ. Hij ziet daarentegen minder in de komst van Myron Boadu.

Deze week werd Feyenoord-aanvoerder Steven Berghuis plotseling genoemd in relatie tot Ajax. “Stengs, Boadu, Ihattaren…”, haakt Ajax-watcher Mike Verweij in tijdens de voetbalpodcast van De Telegraaf. Ten Cate: “Zo kun je iedere goede jonge speler opnoemen die naar Ajax moet. Wat blijft er dan van onze competitie over?”

Verweij: “Dat is wel waar Ajax naartoe wil. En ze hebben de financiële middelen.” Maar stelt Ten Cate: “Niet iedereen zal bij Ajax passen, hoor. Je kunt al die namen wel opnoemen. Ik zou persoonlijk wel Stengs halen. Boadu? Waarschijnlijk niet. Dat is wel een goede speler, een goede spits, maar misschien niet echt een spits voor Ajax.”

Ten Cate vindt dat Ajax niet in staat is om definitief aan te sluiten bij de Europese elite. “Ajax kan niet structureel meedoen met die grote jongens. Vorig jaar is echt een unicum geweest. Het kwartje viel goed, het viel mee in de wedstrijd. In Madrid kan je na een kwartier ook met 2-0 achter staan en dan ga je er zelf met 4-0 af.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.