Voetbal4u.com

‘Ajax speelt seizoen uit zonder Hakim Ziyech’

De FIFA is momenteel hard bezig met het opzetten van een noodplan om de competitie later dan 30 juni te kunnen gaan uitspelen. Dit gaat nog een hele klus worden omdat er tal van obstakels zullen zijn.

Vrijwel alle arbeidscontracten bij de clubs lopen tot 30 juni, dus is de wereldvoetbalbond bezig om deze automatisch te verlengen tot het competitievoetbal ten einde is. “Alleen heeft Ziyech een arbeidscontract vanaf 1 juli”, merkt De Telegraaf op.”

De krant stelt vrijdagochtend dat de FIFA geen poot heeft om op te staan. “Het arbeidscontract weegt voor een rechter zwaarder dan het niet juridisch onderbouwde noodplan van de FIFA, waarop hooguit het verenigingsrecht van toepassing is.”

En dus lijkt Ajax het aan het einde van het seizoen te moeten stellen zonder de creatieveling. “Als één van de drie betrokken partijen (Ziyech, Ajax of Chelsea, red.) niet wil dat de speler in juli nog voor Ajax speelt, dan speelt Ziyech in juli het Eredivisie-seizoen niet uit in Amsterdamse dienst.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *