Voetbal4u.com

Eredivisie Ajax, PSV, Feyenoord en AZ volgen voorbeeld van FC Barcelona niet

Eerder deze week werd bekend dat de selectie van FC Barcelona de komende tijd maar liefst 70% van hun salaris inleveren. Dit doen ze zodat de rest van de werknemers van de club niet ontslagen hoeven te worden. De top 4 in Nederland volgt dit voorbeeld niet.

De Telegraaf schrijft namelijk: “Ajax, PSV, Feyenoord en AZ hebben hun spelers niet gevraagd om een salarisoffer te brengen, zoals Juventus en FC Barcelona wel hebben gedaan. Bij die twee clubs zijn de spelersafvaardigingen onder voorwaarden akkoord gegaan om de rest van het seizoen een substantieel percentage tot zeventig procent in te leveren mede ten faveure van de modaal verdienende werknemers bij de clubs.”

De krant vervolgt: “Volgens de vier Nederlandse topclubs kunnen zij vanwege structureel gezond financieel beleid (nog) sowieso tot het einde van het seizoen voldoen aan alle salarisverplichtingen tegenover spelers en overig personeel. De clubs hebben dit hun spelersraden en overige werknemers laten weten. Duurt de huidige situatie van uitgaven zonder inkomsten voort tot (ver) in het nieuwe seizoen, dan zou er volgens de topvier misschien de noodzaak kunnen ontstaan dat spelers moeten inleveren.”

Men sluit af: “Tot dusver laten de vier topclubs weten dat zij financieel niet in de problemen zullen komen als er in de komende dagen of weken definitief een streep wordt gezet door het lopende voetbalseizoen. Wel ondervindt de topvier intussen financiële schade vanwege het coronavirus, maar die valt nog te overzien. Al blijft dat afhankelijk van de uiteindelijke ontwikkeling van het virus het komende half jaar.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.