Voetbal4u.com

Eredivisie ‘FOX Sports dreigt resterend bedrag Eredivisie te bevriezen’

De hele wereld lijd onder de coronacrisis en ook in de voetballerij is het kommer en kwel. Er spelen grote belangen en nu dreigt ook Fox Sports in te grijpen.

De Eredivisie-clubs hebben nog recht op ongeveer een kwart van de totale tv-gelden: zo’n 22 miljoen euro. Recentelijk kwam het nieuws naar buiten dat FOX Sports dit bedrag sowieso gaat overmaken aan de Eredivisie, maar dat is niet vanzelfsprekend. Volgens het Eindhovens Dagblad dreigt de betaalzender het restant deze maand te bevriezen.

Deze potentiële actie van FOX Sports zou rampzalige gevolgen kunnen hebben. De grote clubs in Nederland kunnen deze klap aanvankelijk wel aan, maar kleinere clubs zijn behoorlijk afhankelijk van deze tv-gelden. Zeker in de wetenschap dat de andere inkomsten nu ook gigantisch onder druk staan of zelfs zijn opgedroogd.

Andere media trekken soortgelijke conclusies. Zo schrijft Voetbal International: “Daarbij zit er een adder onder het gras. Het risico op financiële schade wordt namelijk vergroot als de clubs nu uit eigen initiatief, vooruitlopend op wat misschien komen gaat, al een kruis zetten door de competitie. De kans bestaat dat FOX Sports en sponsors de situatie dan anders gaan beoordelen. Wat als straks blijkt dat er in juli wel wedstrijden mogelijk zijn en FOX niks uit de zenden heeft?”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.