Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Erg groot dilemma dreigt voor onzeker Feyenoord’

Het is nog steeds niet zeker of Feyenoord City er gaat komen en tegelijkertijd is de toekomst van de Kuip in het ongewisse.

Het NRC bericht hierover: “Mocht Feyenoord City niet doorgaan, dan wil de club in de Kuip kunnen blijven spelen. Maar volgens het nieuwe bestemmingsplan is de Kuip straks geen voetbalstadion meer. Feyenoord wil zekerheid van de gemeente Rotterdam dat de Kuip als voetbalstadion gebruikt kan blijven worden, mocht de bouw van een nieuw stadion niet doorgaan.”

“Volgens het nieuwe bestemmingsplan, dat tot en met donderdag 9 april ter inzage ligt, heeft de Kuip namelijk formeel géén stadionfunctie meer.” En Feyenoord heeft natuurlijk wel een stadion nodig om in te voetballen. “Indien de financiering in augustus 2021 rond is, kan de gemeenteraad een definitief besluit nemen over het nieuwe stadion, bekend onder de projectnaam Feyenoord City. Maar vóórdat er zekerheid is over de financiering ervan, verliest de Kuip al zijn stadionfunctie met het nieuwe bestemmingsplan.”

Daar voegt de krant aan toe: “Feyenoord wil nu dat de gemeente vóór 9 april verzekert dat de club hoe dan ook in de Kuip kan blijven voetballen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.