Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Heerenveen en Twente cashen flink door verkoop Hakim Ziyech’

Deze zomer maakt Hakim Ziyech voor ruim veertig miljoen euro de overstap van Ajax naar Chelsea. In het verleden speelde de dribbelaar ook voor FC Twente en Heerenveen die ook een mooi graantje meepikken van de transfersom.

Het is een volgend voorbeeld dat opleiden loont: meerdere partijen profiteren immers van deze toptransfer. Een transfer als die van Ziyech is een ecosysteem op zich. Niet alleen de technicus, zijn zaakwaarnemer en Ajax profiteren ervan, maar ook zijn vorige clubs FC Twente (400.000 euro) en SC Heerenveen (1,5 miljoen) krijgen een deel van de opbrengst.”

Het is niet de eerste keer dat Ziyech de voetbaleconomie spekt: “Eerder in de carrière van Ziyech rinkelde de kassa ook al. In 2014 verkocht Heerenveen de speler aan FC Twente voor vier miljoen euro en twee jaar later ging hij voor elf miljoen door naar Ajax. Toen deelden ook de amateurclubs waar Ziyech in zijn jeugd speelde mee met een opleidingsvergoeding. ASV Dronten kreeg zo’n 20.000 euro en Reaal Dronten nog altijd 6.000 euro.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.