Voetbal4u.com

Eredivisie Kritische Wim Kieft: ‘Mooi, laat dan maar zien, Ajax’

Ajax wil dat vanwege de coronacrisis de competitie niet meer moet worden hervat. Analist en voormalig topvoetballer Wim Kieft vindt dat ze hiermee teveel in hun eigen straatje praten. Dit schrijft hij in zijn column in de Telegraaf.

De oud-voetballer begint zijn verhaal: “Overmars zegt verder miljoenen mis te lopen aan transferinkomsten. Zouden Bayern München en Real Madrid Dest en Van de Beek inderdaad voor dat grote geld ophalen komende zomer? Heracles Almelo mist miljoenen transfergeld omdat topscorer Dessers in een verlaten transfermarkt moet worden verkocht en Feyenoord loopt de hoofdprijs voor Steven Berghuis net zo goed mis. Voor die clubs zorgt deze situatie op de transfermarkt voor net zo’n grote financiële aderlating als in Amsterdam.”

Hij concludeert: “Het is allemaal preken voor eigen parochie. Begrijpelijk, maar je moet het wel schetsen. RKC Waalwijk en ADO Den Haag scharen zich achter Ajax omdat ze zo hopen alsnog degradatie te ontlopen. FC Utrecht en Feyenoord willen juist doorgaan om de bekerfinale te spelen en zich zo direct te kwalificeren voor de Europa League. Stopt de Eredivisie nu, dan staat FC Utrecht met lege handen. Feyenoord zat in een flow en ziet de kans op plek twee of zelfs de titel in rook opgaan.”

“Het geeft allemaal aan hoe complex het huidige voetballandschap eruit ziet in deze crisis”, zo sluit Kieft af. “Uiteindelijk draait het allemaal om geld. Hoe kan ik het beste anticiperen op deze crisis zodat mijn huishoudboekje op orde blijft in een tijd waarin we niet weten wat er komen gaat? Met de gezondheid voorop zoekt iedereen daarbij de grens op. Ajax, en ook andere clubs. Overmars zei nog dat Ajax bezig is met een noodfonds. Mooi, daar ben ik benieuwd naar. Laat maar zien!”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.