Voetbal4u.com

Eredivisie ‘AZ gaat fortuin binnenhalen met verkoop van Stengs en Boadu’

Het gaat voor AZ een hele klus worden om de smaakmakers Calvin Stengs en Myron Boadu ook na de zomer de te behouden voor de clubs. Een heel aantal clubs ziet een deal met de Alkmaarders namelijk wel zitten.

Worden de aanvallers in de zomer verkocht, dan is het wel zeker dat AZ een megabedrag verdient. Bronnen uit het buitenland beweren namelijk dat Stengs sowieso meer dan 20 miljoen euro op gaat leveren en zijn maatje Boadu zelfs nog 5 miljoen euro méér. En dan hebben we het nog over de minimale som die nodig is om een plekje aan de onderhandelingstafel veilig te stellen.

Wat óók een zekerheidje lijkt, is dat het transferrecord van de Alkmaarders gaat sneuvelen. Dat staat nu nog op naam van Vincent Janssen, die voor 22 miljoen euro van het AFAS Stadion naar Tottenham Hotspur vertrok. Bij de Londenaren kon hij de status van ‘miskoop’ echter nooit achter zich laten en inmiddels speelt de spits in de Mexicaanse competitie.

Er zijn verschillende grootmachten die in verband worden gebracht met Stengs en Boadu, zoals bijvoorbeeld Juventus en AC Milan uit Italië en het Spaanse FC Barcelona. Ook Ajax wordt steevast aan het tweetal gelinkt, zij het in de wandelgangen.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.