Voetbal4u.com

Eredivisie Kees Jansma over Marc Overmars: ‘Ik vindt het genant’

Journalist Kees Jansma irriteert zich aan het feit dat de clubs uit de Eredivisie geen overeenstemming weten te bereiken of de competitie nu moeten uitgespeeld of stopgezet. Hij begrijpt niet waarom de clubs in deze situatie geen eenheid kunnen vormen.

Jansma verwijst naar het publieke statement van Ajax-directeur Marc Overmars. “Ik vind het gênant, omdat de clubs met elkaar hebben afgesproken om tot dinsdag 7 april met één mond te praten”, vertelt de oud-teammanager van Oranje in NOS Studio Voetbal. “Ongeveer heel Nederland volgt de overheid en het RIVM. Uitgerekend de voetballerij heeft daar maling aan. De een roept we gaan linksaf, de ander rechtsaf.”

Jansma vindt dat clubs de afspraak over ‘met één mond’ praten moeten respecteren. “Het is een politiek spel, of het is een hartstochtelijke kreet van Overmars geweest. Het is een zeer voorbarige geweest. Ik hoor iedereen zeggen dat het eigen belang is, dat is in de voetballerij niet helemaal uitgesloten. Je weet ook niet zeker of Van der Sar geweten heeft van het interview van Overmars. Dat is nog steeds onbekend.”

“Het is typerend voor de voetballerij dat men er niet in geslaagd is om zich aan de afspraken te houden”, besluit Jansma, die weet dat er dinsdag een cruciale conference call wacht. “Als je Ajax, PSV en AZ nog over de streep wilt kunnen trekken, zal er een kant-en-klaar plan gepresenteerd moeten worden.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.