Voetbal4u.com

Eredivisie Frenkie de Jong kiest landgenoot als ‘moeilijkste tegenstander’

Frenkie de Jong heeft al tegen heel wat goede voetballers gespeeld maar toch kiest hij een landgenoot uit als ‘moeilijkste’ tegenstander. Hij kreeg deze vraag gesteld door de officiele kanalen van FC Barcelona. De club waar de dribbelaar furore maakt.

“Dit is altijd lastig om te beantwoorden, omdat je in een wedstrijd niet steeds een-op-een tegen dezelfde speler staat. Maar toen ik bij Ajax speelde, stond ik soms centraal achterin. We speelden toen tegen PSV en ik denk dat Steven Bergwijn mijn moeilijkste tegenstander is geweest. Hij speelt nu bij Tottenham Hotspur”, vertelt hij over zijn Oranje-collega.

De 22-jarige spelverdeler toont zich gematigd tevreden over zijn optredens tot nu toe voor Barcelona. De Jong vindt dat er voldoende verbeterpunten te vinden zijn. “Ik denk dat ik het beter had kunnen doen. Het gaat niet echt slecht, want ik speel veel en daar ben ik erg blij mee. Het is mijn eerste jaar bij de club. Maar ik denk dat ik het beter had kunnen doen. Ik heb een paar goede wedstrijden gespeeld en een paar mindere wedstrijden, al was er geen eentje echt heel slecht.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.