Voetbal4u.com

Het leven van Memphis Depay tot nu en in de toekomst

Monument Valley BIZAR! Stort €10 en krijg er €50 bij!

Het verleden

Er was weinig tot niets bekend over het levensverhaal van Memphis Depay, totdat hij in mei vorig jaar zijn autobiografie “Heart of a Lion” uitbracht. Wat volgde was een stroom van berichten met respect en waardering vanuit de hele voetbalwereld. Dat was mooi, vooral voor iemand die voorheen toch wel als een onbegrepen persoon bekend stond, zowel op als buiten het veld. Hij werd nu ineens gezien als een speler die klaar was voor de top, ondanks alle kritieken die hij altijd over zich heen gekregen had.

Na zijn zeer belangrijke rol als aanvaller bij PSV – de club die zijn talent ontwikkelde – domineerde hij de Eredivisie al op jonge leeftijd. Zijn grote doorbraak bij het internationale publiek kende Depay tijdens het WK van 2014, waar hij mede verantwoordelijk was voor de derde plek die zijn land op dat toernooi bereikte. Veel Europese topclubs hoopten hem te contracteren, maar Depay koos uiteindelijk voor de lokroep van het beroemde rode tenue van Manchester United. Met de deal was 34 miljoen euro gemoeid. Helaas werd het voor Depay geen groot succes bij United, mede door individualistische sterren om hem heen, die Depay niet de vrijheid gunde die hij nodig heeft om zijn beste spel te laten zien. Zijn vorm werd minder en minder en uiteindelijk vertrok hij via de achterdeur van Old Trafford naar de Franse Ligue 1 club Olympique Lyon.

Het heden

Bijna direct nadat hij voet zette op de Frans bodem ging het beter met Depay en verschenen er beelden op Youtube die lieten zien hoe hij verdedigers kapotspeelde en hoe hij de meest prachtige goals maakte. Hij nam ook een nieuwe manier van juichen aan, geïnspireerd door een teruggevonden toewijding aan God, waarbij hij na het scoren zijn vingers in zijn oren stopt en vervolgens naar boven wijst. Hij wijst daarmee naar God, die hem helpt om al zijn prestaties mogelijk te maken.

Helaas voor Depay was zijn vorm net voor de winterstop wat minder, mede omdat verdedigers zich volledig op hem gingen richten. Daarnaast speelde blessures hem te parten. Dat was zonde, aangezien hij een goed seizoen draaide bij zijn club.

Naast zijn goede spel bij Lyon kende Depay ook een schitterend jaar in het Nederlands elftal. De jonge aanvaller kreeg een vrije rol van Ronald Koeman in de spits en maakte 8 doelpunten en gaf daarnaast 5 assists in slechts de 12 wedstrijden die hij onder de voormalige Barcelona-verdediger speelde in 2019.

De toekomst

Het verhaal over Memphis Depay’s leven is er één die je bijblijft en je hart verwarmt. Het is een verhaal over de weg naar rijkdom, dat jonge fans laat dromen over wat mogelijk is als je vol voor je doel gaat.

Natuurlijk is het ook de droom van Nederland om eindelijk weer eens een grote titel te winnen. Door het verzetten van het EK door de Coronacrisis heeft Depay extra tijd om fit te worden van zijn kruisbandblessure. En dat is goed nieuws voor Oranje, want er is geen twijfel over mogelijk dat als Depay terugkeert in het oranje shirt dit de kansen van het team op het EK sterk zou verbeteren.

Waar Depay hierna naartoe gaat zal grotendeels afhangen van hoe zijn lichaam reageert op zijn revalidatie-inspanningen, die hij sinds zijn operatie vlak voor de jaarwisseling uitvoert. Hij doet dit vooral op zijn eigen manier, waarbij hij de orders van de arts van het Lyon-team zeker niet altijd ter harte neemt. De reden dat hij dit op zijn eigen manier doet heeft waarschijnlijk vooral te maken met zijn liefde voor Oranje en zijn wil om naar het EK te gaan, ook al gaat dat nu op een later tijdstip plaatsvinden. Hij zal daarnaast ook weten dat zijn enige hoop op een droomtransfer naar een absolute topclub als Real Madrid of Barcelona alleen mogelijk is, als hij de show gaat stelen op het EK. Als hij de vorm die hij in 2019 had kan terug vinden, dan zijn Real Madrid en Barcelona waarschijnlijk niet de enige topclubs die bij zijn makelaar aan zullen kloppen als de transferwindow opengaat.



Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *