Voetbal4u.com

Eredivisie ‘FIFA komt bijzondere oplossing voor de zomerse transfermarkt’

Vanwege de coronacrisis overweegt de FIFA om een bijzondere regel te gaan inpassen. Namelijk een derde transferperiode. Dit om de clubs en spelers uit de brand te helpen.

Op dit moment telt een voetbalkalender twee transferperiodes: eentje in de zomer en eentje in de maand januari. Door de coronacrisis dreigt de komende transferperiode echter in de war te worden geschopt, maar een derde periode om te shoppen zou uitkomst bieden.

“We merken in deze crisis dat bonden openstaan voor een extra, derde window”, vertelt James Kitching, reglementenbaas van de FIFA, aan het Duitse Sportschau. “We kunnen hier flexibel in zijn, als we maar niet het maximum van zestien weken overschrijden.”

De zomerse transferperiode duurt normaliter acht weken, de winterse vier. Een derde transferperiode zou hier tussenin moeten komen.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.