Voetbal4u.com

Spanje ‘Positief nieuws lonkt voor Frenkie de Jong bij FC Barcelona’

Afgelopen zomer werd Frenkie de Jong door FC Barcelona aangetrokken voor 75 miljoen euro. De dribbelaar speelde veelal niet op zijn favoriete positie maar wist zich wel direct goed in de kijker te spelen bij iedereen. En mogelijk wordt het volgend seizoen allemaal nog mooier voor hem.

Dat heeft natuurlijk alles met de aanwezigheid van Sergio Busquets te maken, een van de leiders in de selectie van oefenmeester Quique Setién. Volgens de Spaanse media heeft de clubleiding van de nummer één van de Primera División echter een plannetje gemaakt om De Jong beter uit de verf te laten komen.

De Oranje-international en Busquets spelen op dit moment vaak met Arthur, Ivan Rakitic of Arturo Vidal aan hun zijde. De samenstelling is hoe dan ook middelmatig te noemen, omdat er eigenlijk geen enkele middenvelder is die echt diep gaat, waardoor men veel te vaak op een kluitje staat.

Barça heeft zich daarom voorgenomen om wat vers bloed aan te trekken, waarbij de naam van Fabián Ruiz van Napoli vooral heel erg vaak genoemd wordt. De Spanjaard speelt in de regel wat dieper dan Busquets en De Jong, waardoor hij mogelijk de zogenaamde missing link is. Wordt Ruiz daadwerkelijk aangetrokken (hij zou 60 miljoen euro moeten kosten), dan kan de voormalige sterspeler van Ajax wat meer controlerend gaan spelen, zoals hij in het verleden ook in de ArenA deed.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.