Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Clubs uit de Eredivisie gaan trouwe supporters voorstel doen’

Normaal gesproken zijn dit de maanden voor de betaald voetbalclubs dat de inkomsten met grote bedragen binnen komen maar vanwege de coronacrisis is er veel onduidelijkheid. Hoe moet het nu met de verkoop van seizoenkaarten en sponsorkaartenverkoop?

Sportmarketeer Chris Woerts schetst het grote probleem voor de profclubs. In het Algemeen Dagblad vertelt hij: “Clubs hinken nu op twee gedachten. Hoeveel toeschouwers mogen clubs straks toelaten in het stadion? Mogen ze überhaupt mensen toelaten? Zo lang er geen duidelijkheid is, kunnen ze geen beleid maken.”

Bij de topclubs gaat het om serieuze miljoenenbedragen. Woerts houdt er rekening mee dat de seizoenkaarthouders in 2020 niet meer terugkeren in de stadions (‘een dramatisch, maar realistisch scenario’). Zijn idee is om seizoenkaarthouders gratis naar FOX Sports te laten kijken in ruil voor een kaart. “Het mes snijdt dan aan twee kanten.”

“Clubs zijn verzekerd van nog een jaar aan inkomsten uit seizoenkaarten. En de seizoenkaarthouders weten dat ze de wedstrijden van hun clubs te allen tijde kunnen zien, ook wanneer zij de eerste maanden van het nieuwe seizoen niet in het stadion welkom zijn”, aldus Woerts, die niet verwacht dat er clubs om gaan vallen door deze coroancrisis.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.