Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Bizarre veranderingen verwacht voor Eredivisie door coronavirus’

Er zal op een gegeven moment vast weer gevoetbald gaan worden maat de Telegraaf verwacht dan wel dat er een aantal bizarre veranderingen zullen worden doorgevoerd.

Zo schrijft de krant vanochtend:”De beleving van het voetbal zal een flinke knauw krijgen als wedstrijden louter voor het oog van tv-camera’s in een desolate entourage worden afgewerkt. Bovendien is anderhalve meter afstand houden op het voetbalveld geen optie. Het lijkt daarom een reëel scenario dat clubs spelers intensief gaan testen om het risico uit te sluiten dat voetballers elkaar besmetten. En dat de scheidsrechter voor de wedstrijd niet alleen de noppen maar ook de testresultaten van de spelers checkt. Wellicht gaan teams gedurende periodes met veel wedstrijden uit voorzorg ook gezamenlijk in isolatie, zoals al werd geopperd in Engeland bij het bedenken van scenario’s om het seizoen toch uit te kunnen spelen.”

Ook het internationale voetbal wordt aan het wankelen gebracht. Hoe moet het straks als Ajax, AZ, Feyenoord en PSV in de Champions League of Europa League spelen? “Veel landen hebben zich in de huidige crisis achter de eigen grenzen teruggetrokken en het reizen binnen Europa is grotendeels tot stilstand gekomen. Het is lastig voor te stellen dat medio augustus weer voetbalteams kris kras door Europa gaan vliegen voor de voorrondewedstrijden. Naar verwachting zullen er regionaal opflakkeringen van de pandemie zijn, met alle gevolgen voor de internationale kalender. Maar ook de psychologie zal een rol spelen. Zullen steden als Madrid en Bergamo, die zo hard zijn getroffen door corona, dan alweer reisgezelschappen willen ontvangen uit bijvoorbeeld Wit-Rusland of Zweden, waar geen strikte maatregelen tegen het virus zijn genomen?”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.