Voetbal4u.com

Eredivisie Ajax haalt speler weg bij Feyenoord: ‘Gaat om gigantische bedragen’

Onlangs werd bekend dat Ajax weer een juegdspeler gaat overnemen van de grote rivaal Feyenoord. Het gaat om de de veertienjarige Avery Appiah die de gevoelige overstap gaat maken. Opmerkelijk omdat de clubs een herenakkoord zouden hebben om geen jeugdspelers bij elkaar weg te plukken.

Feyenoord-watcher Marcel van der Kraan constateert op de website van De Telegraaf dat er vaker spelers van Rotterdam naar Amsterdam trekken, dan andersom. “Het antwoord is simpel: geld. Niet een beetje meer, maar héél veel meer in alle gevallen”, aldus de verslaggever.

“Daarbij hebben de ouders ook een stem. Zaakwaarnemers praten bij talenten van 13, 14 of 15 jaar vooral met de ouders. Ajax heeft een slordige 200 miljoen euro op de bank. Feyenoord heeft géén geld op de bank en werkt met een totaal ander budget. Ajax kan spelers ongekend hoge bedragen bieden en daar zijn ouders van onder de indruk. De zaakwaarnemer ruikt ook geld. Hogere salarissen en een eventuele hogere transfersom in de toekomst zorgen voor een hoger percentage aan commissie”, aldus Van der Kraan.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.