Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Geen supporters meer in stadion tot er vaccin is’

Al meer dan een maand wordt er niet meer gevoetbald. Een zware straf voor de echte voetballiefhebber. Ook is er de vraag wanneer de wedstrijden weer worden hervat, of er dan wel publiek bij aanwezig mag zijn?

Zach Binne, epidemioloog van de Emory Universiteit van Atlanta, ziet het alvast niet positief in: “Mensen moeten begrijpen dat hoe meer personen je samenbrengt, hoe groter het risico op een nieuwe verspreiding wordt – 10 mensen is gevaarlijker dan 5, 500 is gevaarlijker dan 10, en 60.000 is heel heel gevaarlijk.”

Hij concludeert dat fans pas opnieuw zullen worden toegelaten als er een vaccin is gevonden: “Als wetenschapper haat ik om mijn beweringen ‘100% zeker’ te stellen, maar in dit geval ben ik méér dan 100% zeker dat we geen voetbalstadions meer kunnen vullen tot er een vaccin is”, zo citeerde HLN. En dat vaccin kan nog lang op zich laten wachten. Er werd namelijk al gesuggereerd dat dit ten vroegste (!) voor de lente van 2021 zou zijn.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.