Voetbal4u.com

Spanje Cristiano Ronaldo had bijna bij FC Barcelona getekend

Cristiano Ronaldo heeft natuurlijke een lange carriere achter de rug bij Real Madrid maar het had zomaar gekund dat hij voor de aartsrivaal FC Barcelona had gespeeld. In de zomer van 2009 toonden de Catalanen immers ook interesse.

“Het klopt dat ik in 2007 en 2008 al bezig was met deze operatie, ik heb het akkoord met hem gesloten. De onderhandelingen met Manchester United verliepen moeizaam, omdat ze hun speler natuurlijk niet kwijt wilden. Hij was echter duidelijk over de afspraak die hij met me was aangegaan”, blikt Real-preses Ramon Calderon terug met Al Mayadeen. “Hij wilde vanaf het eerste moment naar Real Madrid. Ik bood hem een geweldige kans en die heeft hij met beide handen aangegrepen.”

Ferguson wilde Ronaldo echter elders stallen. “Ferguson wilde hem eigenlijk niet laten vertrekken. Hoewel Manchester United veel prijzen heeft gewonnen ziet hij Real Madrid als de club die alles bereikt heeft wat hij eigenlijk had willen bereiken, daarom mag hij de club niet. Real Madrid heeft veel meer gewonnen. Ferguson heeft hem daarom bij Barcelona aangeboden.”

“Barcelona was natuurlijk opgetogen toen deze kans zich voordeed, maar Cristiano was heel duidelijk. Hij zei dat hij een overeenkomst met Ramón Calderón had getekend om naar Real Madrid te gaan en dat hij dit akkoord niet wilde verbreken. En zo was het ook, we hebben een document ondertekend”, vervolgt hij. “In dat document stond dat er een overeenkomst was met Real Madrid en om twijfels te voorkomen werd er een clausule toegevoegd zodat de partij die deze overeenkomst verbrak, dertig miljoen euro moest betalen aan de andere partij.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.