Voetbal4u.com

Eredivisie “Ik sloeg Joris Mathijsen vervolgens direct naar de vlakte”

Andy van der Meyde kennen wel als een grote grappenmaker maar hij heeft ook een mooie carriere achter de rug. In zijn jeugdjaren was hij nogal een beetje apart en had hij de nodige sturing nodig. Dat vertelt hij in een terugblik op de clubwebsite van Ajax.

Zijn eerste wedstrijd voor de Amsterdammers werd gelijk een onvergetelijke. “Op een toernooi ging ik de linksback, Joris Mathijsen, telkens voorbij. Hij kon dat niet hebben en trok aan mijn haren. Ik sloeg hem vervolgens direct knockout. Mijn trainer, Günther de Haan, werd helemaal gek natuurlijk. Al die jongens keken me aan en vonden dat ik gek was. Ze dachten dat ik zo’n boer was uit Arnhem.”

Zijn matje was vaak onderwerp van gesprek. “Mensen wilden dat ik dat afknipte maar ik zei dat mijn kracht daarin zat. Zelfs bij de tegenstanders stond ik bekend als de jongen met het matje.” Later in zijn carrière had Van der Meijde ook nog eens ruzie met een fysiotherapeut. “Voor de wedstrijd was ik in de kleedkamer aan het etteren en schoot de bal in z’n gezicht. Daar zei hij natuurlijk wat van en toen viel ik hem aan. In het tweede werd ik ooit een keer gewisseld door Jan Olde Riekerink, daar was ik het mee oneens. Uit woede trapte ik tegen de waterzak aan en was Jan zeiknat.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.