Voetbal4u.com

Eredivisie “PSV moet naar Champions League-voorronde”

Journalist Valentijn Driessen vindt dat het huidige seizoen in de Eredivisie nietig verklaard moet worden. Hij vindt dat de eindstand moet worden bepaald op basis van de ranglijst van een seizoen eerder.

“Je kunt wel allerlei dingen gaan verzinnen, maar de KNVB heeft zelf een bestuurlijk precedent geschapen”, vertelt Driessen. “In het amateurvoetbal zijn alle wedstrijden als niet gespeeld verklaard, dat moet je dan ook in het betaald voetbal doen.”

De journalist wil daardoor het huidige jaargang niet laten meetellen. “Gewoon de competitie als niet gespeeld beschouwen en terug naar 1 juni 2019. En vanaf dat moment gaan we door. PSV gaat dan naar de voorronde van de Champions League en Feyenoord, AZ en FC Utrecht naar de voorronde van de Europa League.”

Ook onderin moeten deze regels volgens Driessen gelden. “ADO Den Haag en RKC Waalwijk blijven erin en SC Cambuur en De Graafschap promoveren niet. Dat zou het meest eerlijke verhaal zijn. Dan blijven er twintig teams in de Eredivisie spelen en niet achttien.”



Laat een reactie achter

Your email address will not be published.