Voetbal4u.com

Eredivisie ‘PSV kan gigantische financiele terugval verwachten’

PSV gaat het in financieel opzicht zwaar krijgen. Daardoor zullen ze de hulp van sponsoren en supporters hard nodig hebben.

Onder Tiny Sanders maakte de club al een forse periode vol ingrepen door. “Onder Gerbrands werd daarna weer sportief succes geboekt, zijn schulden weggewerkt en leek PSV zich op te kunnen maken voor een nieuwe groeifase richting 2030. Inzet op de eigen jeugdopleiding was daarbij een belangrijke factor, waarbij PSV zou gaan profiteren van de almaar oplopende prijzen op de transfermarkt voor voetballers”, zo weet het Eindhovens Dagblad.

“En nu? Er wordt rekening gehouden met een begroting van pakweg 40 tot 45 miljoen euro in het komende seizoen. Dat betekent dat bezuinigingen nodig zullen zijn en PSV staat daarin zeker niet alleen”, weet het ED. “Tal van clubs zullen de komende weken bij het tellen van hun knopen tot de conclusie komen dat de zakken niet diep genoeg zijn. Ingrepen zijn onvermijdelijk en daarbij zal een beroep worden gedaan op de loyaliteit van sponsors en supporters.”

Ook zal PSV een beroep moeten doen op spelers, trainers en directeur. Zij zullen ‘moeten’ inleveren als gebaar, zo is de verwachting.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.