Voetbal4u.com

Italië ‘Matthijs de Ligt kwam terug en was opeens 30 centimeter langer’

Matthijs de Ligt verruilde afgelopen zomer verrassend Ajax voor Juventus. In het verleden speelde de mandekker in de jeugd van de Amsterdammers onder Ronald de Boer.

In een interview met La Gazzetta dello Sport zegt de oud-voetballer over de mogelijkheden die er lagen voor de Oranje-international: “Clubs die het meeste weghebben van de Ajax-filosofie zijn Manchester City en FC Barcelona. Hij had zich daar makkelijker aan kunnen passen. Ik dacht dat hij een andere keuze zou maken, maar ik respecteer zijn beslissing wel heel erg.”

In de jeugdopleiding kwam De Boer De Ligt dus al tegen: “Ik werkte in de jeugd en was meteen onder de indruk van zijn karakter: serieus, intelligent, aardig, hij klaagt nooit, werkt hard en is leergierig. En hij had ook de kwaliteiten van een goede verdediger. Hij wist precies waar het gevaar vandaan kwam. Ik weet nog dat hij bij Ajax O14 speelde. Toen hij het jaar daarop terugkwam was hij ineens 30 centimeter langer. Hij wordt een van de besten van deze generatie, absoluut.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.