Voetbal4u.com

Italië “Matthijs de Ligt moet eerst nog drie of vier keer kampioen worden”

Matthijs de Ligt kent een wisselend debuutseizoen bij Juventus, Toch heeft hij veel basisplaatsen gehad bij De Oude Dame.Afgelopen zomer werd er maar liefst 75 miljoen euro voor hem betaald aan Ajax.

“Ik wist dat hij zijn criticasters zou overtuigen. Ik heb zelf in Italië gespeeld (bij Foggia, red.), dus ik weet hoe verschillend het is ten opzichte van het Nederlandse voetbal. Eerlijk gezegd was ik verrast door het feit dat De Ligt zich zó snel heeft weten aan te passen”, vertelde Bryan Roy over De Ligt tegenover TuttoJuve.

“Misschien komt het doordat hij de taal beter onder de knie krijgt en bevriend is geraakt met Stefan de Vrij van Internazionale. Het doet me denken aan m’n eigen situatie. Ik had in mijn Foggia-tijd veel contact met Aron Winter, die toen bij Lazio speelde”, herinnerde Roy zich nog goed. De voormalig voetballer kan zich niet voorstellen dat De Ligt snel weer een transfer maakt, ondanks dat hij gelinkt werd aan FC Barcelona en Manchester United. “Juventus is de beste keuze die hij kon maken. Ik ken Matthijs sinds zijn vijftiende. Dit zijn slechts geruchten. Hij speelt nog jaren bij Juventus en moet eerst nog drie of vier keer kampioen worden en de Champions League winnen met Cristiano Ronaldo.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.