Voetbal4u.com

Italië ‘Wesley Sneijder heeft Internazionale echt veranderd’

In 2010 was het Inter Milan dat de Champions League won. Wesley Sneijder was in dat team één van de belangrijkste schakel waar José Mourinho toen coach van was. Volgens voormalig voorzitter Massimo Moratti was het Sneijder die in deze titel een essentiele rol speelde.

De Italiaanse topclub haalde Sneijder in 2009 voor een bedrag van zestien miljoen euro naar Milaan. Het was een gouden zet, vertelt Moratti aan La Gazetta dello Sport. “Wesley heeft Inter echt veranderd. Door zijn inbreng werd het spel van de ploeg sneller. Hij gaf het elftal echt een nieuwe dimensie.”

Moratti kan nog altijd emotioneel raken van het moment dat Internazionale de Europese prijs won. “Het klinkt misschien gek, maar later zag ik op televisie beelden van de finale terug. Er was toen een meisje in beeld met een shirt van Inter die heel hard moest huilen. De winst betekende dus enorm veel voor de supporters.”

Na de overwinning vertrok hoofdtrainer José Mourinho naar Real Madrid, wat Moratti een pijnlijk moment vond.  “Ik was voorbereid op zijn vertrek, maar desondanks was het een pijnlijk moment. Ik weet nog goed dat ik Mourinho op het veld een knuffel gaf. Ik vertelde hem dat hij zijn gevoel moest volgen. Toen begon hij gelijk te huilen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.