Voetbal4u.com

‘Frenkie de Jong wordt komende tien jaar sleutelspeler voor Barcelona’

Frenkie de Jong is een zekerheidje bij FC Barcelona. Op het moment zijn weinig spelers zeker van hun plek in de selectie maar de dribbelaar is dat wel.

“Hij is een heel belangrijke speler voor Barça”, vertelt voormalig Valencia-speler Gaizka Mendieta aan de NOS. “Veel spelers krijgen tegenwoordig de tijd om wedstrijden te analyseren en tactisch en technisch sterker te worden. Dat geldt ongetwijfeld ook voor De Jong. Hij is nieuw in de ploeg, dus hij moet z’n draai vinden en de rest van de ploeg leren kennen. Dat heeft hij vast gedaan, zodat hij nog sterker kan worden dan hij al was.”

Luis García deelt deze lofzang. “Hij speelde het eerste gedeelte van het seizoen al heel goed. Mensen maakten zich zorgen omdat hij bij Barcelona op een andere positie staat. Soms ga je daardoor ook anders spelen. Zo’n overgang kost tijd, maar hij doet het erg goed. Hij wordt de komende vijf tot tien jaar een sleutelfiguur in Barcelona.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *