Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Per 1 januari weer volle tribunes in het betaalde voetbal’

De KNVB, De Eredivisie CV en de Coöperatie Eerste Divisie gaan zeven stappen weer proberen terug te keren naar het spelen van voetbal in volle stadions. Ze hebben een Deltaplan Betaald Voetbal gisteren overhandigd aan minister Martin van Rijn.

De Telegraaf schrijft: “‘Het is de stip aan de horizon’, staat te lezen. En die stip staat vooralsnog op 1 januari 2021. ’Het Nederlands betaald voetbal stelt de gezondheid voorop’, benadrukken de indieners. De KNVB, de Eredivisie CV en Coöperatie Eerste Divisie, die bij de totstandkoming van het Deltaplan nauw optrokken met de minister, zijn topambtenaren, fractievoorzitters van diverse grote politieke partijen en sociale partners, zetten daarom stap voor stap.”

Op zondag 8 maart werd de laatste wedstrijd gespeeld in Nederland. Dat is als fase 1 betiteld. “Sinds 28 april bevindt het betaalde voetbal zich in fase 2: ’Beperkt trainen, met inachtneming van de anderhalve meter regel'”, zo citeert de krant. “Per 24 juni moeten de trainingen volledig worden hervat, ’inclusief contact’ (fase 3) en een maand later staat de testfase op de rol: ’Trainingswedstrijden tussen twee verschillende profteams’, zo staat fase 4 beschreven.”

Tot slot: “Het is de opmaat naar de herstart van de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie zonder publiek in september (fase 5). Via ’gedeeltelijk publiek’ (fase 6) is het streven om in januari 2021 weer ’volledig publiek’ (fase 7) bij de wedstrijden toe te laten.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.