Voetbal4u.com

Totale paniek bij FC Barcelona: ‘Salarissen moeten nog verder omlaag’

Donkere wolken pakken zich samen bij FC Barcelona. Na een eerder akkoord over het tijdelijk verlagen van de salarissen dreigt er nu een verdere verlaging. Dit alles heeft natuurlijk te maken met de huidige coronacrisis.

Het ziet er namelijk naar uit dat Barça rode cijfers gaat schrijven over het huidige voetbalseizoen. Volgens de krant Marca is de nood zelfs zo hoog dat de grootmacht nog voor eind juni 70 miljoen euro moet verdienen met spelersverkopen om de begroting sluitend te krijgen.

Er zijn verschillende voetballers die hiervoor in aanmerking komen, zoals bijvoorbeeld Ousmane Dembélé, Arturo Vidal, Ivan Rakitic, Nélson Semedo en Júnior Firpo. Maar eigenlijk is vrijwel niemand zijn plekje zeker, behalve misschien Lionel Messi, Frenkie de Jong, Marc-André ter Stegen en Ansu Fati.

Voorzitter Josep Maria Bartomeu heeft zijn sterren dus om een nieuw salarisoffer gevraagd en dit zou alles te maken hebben met de interesse voor Lautaro Martínez van Internazionale. De Argentijn kost 111 miljoen euro conform de transferlcausule in zijn contract bij de Nerazzurri, maar Barça kan dit megabedrag momenteel niet ophoesten. Misschien dat dit wel lukt als Frenkie en co opnieuw een gedeelte van hun loon inleveren, maar op het eerste oog lijkt dit moreel behoorlijk verwerpelijk te zijn.



Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *