Voetbal4u.com

Spanje ‘Ronald Koeman waarschuwde Frenkie de Jong over FC Barcelona’

Afgelopen zomer verruilde Frenkie de Jong Ajax voor FC Barcelona. En binnen een korte tijd heeft de dribbelaar zich al onmisbaar gespeeld in het elftal van de Catalanen. Toch betekend dit niet dat hij niet meer over straat kan gaan in de stad waar hij voetbalt.

In het boek Van Johan tot Frenkie van Edwin Winkels, als geciteerd door het Algemeen Dagblad, vertelt hij: “Natuurlijk, er zijn altijd mensen die je aanspreken, maar hier houden ze je niet zo lang op. Het is gewoon, hé Frenkie, succes hè, ga zo door, en ze maken een foto, en dan is het klaar… Het is helemaal niet opdringerig.”

Bondscoach Ronald Koeman van het Nederlands elftal blijkt De Jong te hebben gewaarschuwd over de verleidingen van Barcelona: “Hij zei me: iedereen wil in Barcelona bij je op bezoek komen, maar je moet je focussen op het voetbal. Mijn zaakwaarnemer heeft dat iedereen duidelijk gemaakt, ook tegenover mijn familie. Ze kunnen bij ons zijn, en als ze de stad in willen, dan moeten ze dat doen, maar ik ga niet mee. Soms ga ik mee eten, maar de dag voor een wedstrijd, of op de wedstrijddag zelf, doe ik dat niet. Vaak kunnen ze bij ons slapen, maar als het niet kan, dan weten ze dat ook. Als er mensen in huis zijn, dan ben je toch anders, je wilt er ook voor hen zijn.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.