Voetbal4u.com

‘Johan Derksen heeft hand overspeeld met slechte grap’

Voetbaltrainer Ron Jans heeft begrip voor de boycot van de Oranje-internationals van het voetbalprogramma Veronica Inside. De oefenmeester zelf moest onlangs nog vertrekken bij de Amerikaanse club FC Cincinnatti, omdat hij in de kleedkamer het n-woord had meegezongen.

“Ik ben het wel eens met de bondscoach, ik begrijp het ook wel. Als je altijd op het randje zit, dan loop je er zelf ook een keer tegenaan dat het terugslaat”, zegt Jans bij Op1. “Ik denk dat een aantal spelers te vaak vindt dat het te neerbuigend of kwetsend is.”

Jans denkt dat de vergelijking van rapper Akwasi met Zwarte Piet door Derksen in deze tijd niet kan. “Johan Derksen wil hier grappig zijn. Het is gewoon een hele slechte grap. Hij heeft z’n hand overspeeld. De grap op dit moment, in deze tijd… Zeggen dat het satire is, is wel een makkelijk excuus om mensen toch te kwetsen.”

Wel hoopt Jans dat de felle maatschappelijke discussies weer overwaaien. “Je moet toch wat kunnen zeggen? Als je grapjes kunt maken over zaken, ben je op de goede weg. Maar in deze tijd even niet, denk ik.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *