Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Orkun Kokcu moet nummer tien-positie uit zijn hoofd zetten’

Als het aan voormalig Feyenoord-speler Joop van Daele ligt dan bewandelt Orkun Kokcu dezelfde weg als Georginio Wijnaldum. Hij vind dat de middenvelder van de Rotterdammers de nummer tien-positie namelijk uit zijn hoofd moet zetten.

Van Daele, voormalig winnaar van de Europa Cup I en de wereldbeker, refereert aan een interview van Marcel Brands, die vertelde dat het ‘nummer tien-verhaal’ bij PSV uit het hoofd van Wijnaldum is gezet. “Dat geldt eigenlijk ook voor Kökcü”, is Van Daele van mening. “In de jeugd speelde hij op tien en maakte hij twaalf tot dertien goals. Dat heeft hij dit seizoen niet gedaan, omdat Kökcü verder van de spits af speelt.”

De Turkse middenvelder scoorde twee keer en gaf vier assists in 22 Eredivisie-duels. Toch is Van Daele tevreden over Kökcü, die in de belangstelling staat van meerdere Europese clubs. De oud-verdediger denkt dat hij een stap hogerop zou aankunnen. “Zijn inbreng is van hoog niveau geweest. Die jongen kan heel veel.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.