Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Wesley Sneijder wilde niet naar EK vanwege ‘verdeelde groep’

Nu er een biografie uitkomt van Wesley Sneijder komen er steeds meer schokkende verhalen en anekdotes naar buiten. In een gesprek met Nusport verteld hij dat hij eigenlijk helemaal niet naar het EK in 2012 wilde gaan.

“De teamgeest van 2010 was er nooit. En ik had al zo’n voorgevoel. In Hoenderloo wilde ik er al uit stappen”, zegt Sneijder openhartig. De ‘hiërarchie was onder leiding van bondscoach Bert van Marwijk verdwenen’, stelt hij. “Concurrentie is goed, maar ongezonde concurrentie niet. Spelers lulden over elkaar. Onderling en tegen de pers. Er werd van alles gelekt.”

Sneijder sprak met collega-internationals over de problemen. “Maar eigenlijk wilde ik al niet meer mee naar dat toernooi. Mij te ongezellig.” Lichtend voorbeeld was een ruzie tussen Klaas-Jan Huntelaar en Mark van Bommel. “Die gasten lagen elkaar niet, dat wist iedereen wel.”

De verdeeldheid werd nooit echt opgelost. “Achteraf gezien hadden ze misschien iemand naar huis moeten sturen. Wie precies maakt niet uit. Voor het schokeffect. Maar nu bleven we met twee kampen tegenover elkaar staan. Het kamp-Van Persie en het kamp-Huntelaar”, doelt hij op de spitsendiscussie die destijds woedde. “En iedere speler heeft dan zijn eigen aanhang. Huntelaar vond dat hij een kans moest krijgen, Van Persie kreeg de voorkeur van Van Marwijk.”

Uiteindelijk besloot Sneijder toch te gaan, maar het werd een dramatisch EK. “Het deugde gewoon niet. Ja, te veel grote ego’s bij elkaar, dat zeker. We waren de vicewereldkampioen, iedereen vond en wist dat-ie goed was. Iedereen vond dat-ie in de basis thuishoorde, iedereen wilde deel uitmaken van het nieuwe succes. De opofferingsgezindheid van 2010 bestond niet meer. Maar ik ben gegaan, met tegenzin. Vooral omdat ik het Oranje-shirt wilde dragen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.