Voetbal4u.com

Eredivisie Van Gelder: ‘Wesley Sneijder is totaal ongeschikt als trainer’

Wesley Sneijder heeft de ambitie om op termijn de nieuwe trainer te worden van Galatasaray. Presentator Jack van Gelder ziet dit niet snel gebeuren. Ik zeg je dat hij volstrekt ongeschikt is.”

Van Gelder zegt over de toekomstwens van de recordinternational van het Nederlands elftal: “Daar moet ik zo verschrikkelijk om lachen. Wesley is een wereldgozer, maar hij is gewoon een boefie. Hij is niet iemand die consequent professionele dingen kan doen, die leiding kan geven aan een team. Uítgesloten. Qua discipline is hij natuurlijk geen bikkel.”

De presentator vervolgt: “Het is absoluut een gouden gozer met een geweldig groot hart, maar hij mist gewoon de discipline om een coach te zijn en een team te leiden. Natuurlijk ziet hij het spel, maar dat is volstrekt uitgesloten.” Van Gelder wijst naar de biografie van Sneijder: “In het boek schijnen voetnoten te staan van de schrijver Kees Jansma, waarin hij zegt, ik noem maar wat: ik zat om drie uur op Sneijder te wachten en hij belde mij om half drie op en zegt: hé pik, ik ben wat later, ik ben volgende week zaterdag weer beschikbaar. Het werkt gewoon niet en dat is jammer.”

Toch liggen er kansen voor Sneijder: “Nou ja, daar zijn ze gek genoeg, dus dat zou kunnen. Maar bij een serieuze club wordt hij nooit coach. Er zullen ongetwijfeld clubs intuinen, maar ik zeg je dat hij volstrekt ongeschikt is. Ook om assistent te zijn heeft hij de regelmaat niet, echt niet. Hij mist de discipline om in een team te functioneren en assistent te worden, dat lukt gewoon niet meer.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.